Múzeumpedagógiai

múzeumpedagógiai foglalkozások

Várjuk óvodák-iskolák jelentkezését múzeumpedagógiai foglalkozásokra

Múzeumunk nagy szeretettel vár óvodás csoportokat, általános iskolák és középiskolák osztályait múzeumpedagógiai foglalkozásra és múzeumlátogatásra.

muzeumpedagogiaA SI-HU határon átnyúló együttműködés keretében lezajlott "A Megélt táj" projekten keresztül múzeumpedagógiai helyiség kialakítására került sor intézményünk földszintjén, ahol a gyermekek játékosan, nyugodt környezetben tudnak megismerkedni a Rábavidék népi kultúrájával. A kiállítás anyagain kívül munkafüzeteink, számítógépes szoftvereink és egyéb játékaink is segítik elmélyíteni a gyerekek ismereteit. Múzeumunk kiválóan alkalmas az idegennyelvi-kompetenciák fejlesztésére, hiszen tárlóink kétnyelvűek (magyar és szlovén), valamint a számítógépes játékokon a magyar és a szlovén irodalmi nyelv mellett még a rábavidéki szlovén és a hetési magyar nyelvjárás szavai is elérhetőek. Eszközeink lehetőséget biztosítanak egyéni, páros és csoportmunkákra egyaránt.

Digitális terepasztalunk az 1664-es szentgotthárdi csatát mutatja be, amely az 1526-os mohácsi és az 1596-os mezőkeresztesi ütközet után a Kárpát-medence harmadik legnagyobb csatája volt a török korban.

muzeumped2A program részletesen, ugyanakkor az audiovizuális eszközöknek köszönhetően könnyen érthetően beszéli el a csata előzményeit, lefolyását és következményeit. Kvízkérdés-blokk is tartozik a terepasztalon választható lehetőségekhez, továbbá a TUDÁSTÁR menüpontból tájékozódhatunk a csatához kapcsolódó fogalmakról, személyekről, helyekről és dátumokról. Negyedik funkcióban Csuk Ferenc helytörténész-költő szentgotthárdi csatáról szóló versének hangos-könyvét választhatják az érdeklődők. A terepasztal 2015-ben egy "HADIÖSVÉNY" programmal bővült, melyben egy interaktív film segítségével a diákok, mint aktív szereplőként vehetnek részt. A digitális terepasztal kiemelten ajánlott általános iskola felső osztályainak és középiskoláknak, a kapcsolódó anyagrész feldolgozásához!

 

Elérhetőségünk:

fecebook k youtube google maps

  

Esemény naptár:

Munkatársaink:

Károly Andrea
múzeumpedagógus
Gáspárné Mayer Margit
tárlatvezető
Horváth Tiborné
intézményvezető