Nagy örömmel tudatjuk olvasóinkkal és látogatóinkkal, hogy 2020. május 7-től a múzeum és a névadónk, dr. Pável Ágoston munkássága a szentgotthárdi helyi értéktár részét képezi. Róluk és a többi helyi értékről a Honismereti Klub honlapján az Értéktár menüpont alatt olvashatnak.

http://sztghonismeret.hu/ertektar/ertektar-kepes-adatbazisa

muzeum terkep
 
Címünk: 9970 Szentgotthárd, Hunyadi út 9.
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +36 94 380 099

A 2016-os Pável Ágoston emlékévhez kapcsolódóan múzeumunk pályázatot írt ki középiskolások részére. Ebben egy levelet kellett írni az ifjú Pável szemszögéből a vashidegkúti szülők részére, hogyan érzi magát Szenthotthárdon, milyen az itteni gimnáziumi élet. Három pályamű érkezett be: Zsöks Krisztina vend nyelvjárásban, Labritz Regina szlovén irodami nyelven, Császár Kristóf pedig magyar nyelven készítette el munkáját. A pályázatokat Mukicsné Kozár Mária és Fodor Lászlóné értékelte. Szívből gratulálunk a szép és tartalmas munkákhoz!

Zsöks Krisztina

 

 

Labritz Regina

 

Császár Kristóf 1

Császár Kristóf 2

Húsvéti zárva tartás 1

A húsvétot megelőző napokban a szentgotthárdi óvoda két csoportja is foglalkozáson vett részt: március 21-én a "Kipp-kopp", március 23-án a "Katica" csoport gyerekserege vette be múzeumunk épületét. Annak ellenére, hogy többször is járt már nálunk e két csoport, nagy érdeklődéssel nézték a tárlókat. A legnagyobb kedvenc most is a "tárgytapogató" szekrény volt. Szó esett a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó népszokásokról, mint például a nagypénteki "Pilátusverés" vagy a nagyszombat esti mozsárágyúkkal lövöldözés. A foglalkozás második részében papírkartonból kivágott tojásokra kellett különböző mintákat rajzolni és azokat kiszínezni. Munka közben a gyerekek locsolóverseket és húsvéti mondókákat mondtak.

Múzeumunk továbbra is várja óvodás és iskolás csoportok jelentkezését múzeumpedagógiai foglalkozásra. Jelentkezni a 06 94 380 099-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.