Az Országos Könyvtári Napok keretében a Pável Ágoston Múzeum 2022. október 6-án múzeumpedagógiai foglalkozás keretében tárlatvezetést tartott a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium 9.B osztályosai részére.

A múlt ismerete a jövő esélye témában meghirdetett programnak több célja volt. Elsősorban az, hogy a tinédzser korosztály is megismerkedjen a múzeum anyagával. Másodsorban pedig az, hogy felkeltsük a korosztály érdeklődését a helytörténet, a települési értékek, az itt élő szlovén nemzetiség életének megismerésére.

A diákok nagy élvezettel, odafigyeléssel és érdeklődéssel tekintették meg a múzeumi tárlatokat és hallgatták az azokhoz kapcsolódó ismertetést. Kíváncsiságukat jól jellemezték az általuk feltett kérdések, melyek közül a legérdekesebb az volt, hogy a fényképeken miért nem mosolyognak az emberek. A kérdésre a választ közösen fejtették meg.

Szeretettel várjuk őket vissza, amikor még több érdekességet tudhatnak meg településünk és környéke múltjából, valamint elővehetik gyermeki, játékos énjüket is.