Szeptember 17-én két kirándulócsoport érkezett múzeumlátogatásra a Pável Ágoston Múzeumba. A Keszthelyről, Gyenesdiásról és Budapestről érkezett több mint 70 fő a kiállításokon túl megismerkedett Szentgotthárd és a Rába-vidék értékeivel, valamint ellátogattak az Őrségi Tökfesztivál programjaira.

20220917 111902

Elsőként a gyenesdiási Magyar Vándor Klub 30 fős csoportja érkezett keszthelyi és gyenesdiási érdeklődőkkel, akik tárlatvezetés keretében ismerkedtek meg múzeumunkkal. A Magyar Vándor Klub alapvető célkitűzése, hogy hazánk és a történelmi Magyarország értékeit, szépségeit fedezzék fel autóbuszos kirándulások keretében. A Múzeum megtekintését követően ellátogattak a kolostorépületbe, megtekintették a Nagyboldogasszony Templomot, majd pedig részt vettek az Őrségi Tökfesztivál délutáni programjain.

A második csoport Budapestről érkezett. A Haris Travel Club Kft évente több alkalommal Varázslatos Vendvidék címmel, „Ízek, illatok, élmények az ország legnyugatibb csücskében” hívószavakkal kínál autóbuszos kirándulást térségünkbe. A 40 fős csoport első állomása volt múzeumunk, ahol tárlatvezetés keretében nem csak a kiállítások anyagával ismerkedtek meg, hanem ízelítőt kaptak a város történelméből is. Útjuk során ellátogattak még a Szlovén Mintagazdaságba, Apátistvánfalvára a Határőr Emlékhelyre, valamint Orfaluba a Vadvirág Méhes- és Gyógyítókertbe.