Motivage - magyar-szlovén projektnap a múzeumban

Hírek

motivage 3A "MOTIVAGE PROJEKT SIHU237" elnevezésű pályázat keretében került sor egy vidám, jó hangulatú délelőttre május 10-én a Pável Ágoston Múzeumban. A program leglényegesebb eleme, hogy kapcsolatot teremtsen a generációk között, megismerjék egymás szokásait. Horváth Tiborné igazgató köszöntötte a részt vevő magyar és szlovén partnereket, majd Schreiner Vilmosné, a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének elnöke tartott rövid megemlékezést Madarak és fák napja alkalmából. Kiemelte a természeti környezet szeretetének és védelmének fontosságát.

A mindannyiunk számára elgondolkodtató mondatok után nekiláttunk a múzeumi muskátlik virágládákba ültetésének, Szabó Istvánné tárlatvezető kolléganőnk irányítása mellett. Jó volt látni, ahogy a szorgalmas munkában nyugdíjasok és a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium 10. osztályos tanulói harmonikusan együtt dolgoztak. A virágok egészen november elejéig díszítik majd a Pével Ágoston Múzeum erkélyeit.

A program második részében Gueth László múzeumpedagógus mumotivage 2tatta be az intézmény virtuális kiállítófelületeit, köztük a Szentgotthárdi Értéktárat, az ipartörténeti kiállítás digitális változatát, az 1664-es szentgotthárdi csatát bemutató terepasztalt és a "Megélt táj" SI-HU projekt keretében kifejlesztett múzeumpedagógiai szoftvert. Természetesen lehetőség nyílt a múzeum hagyományos kiállításainak megtekintésére is, a foglalkoztató helyiségben kötetlen beszélgetésre egy pohár üdítő és pogácsa társaságában.